شرایط تعلیق پیمان،هزینه تسریع کار و خسارت تأخیر آن
ماده 49 شرایط عمومی
تعلیق
الف) کارفرما میتواند در مدت پیمان، اجرای کار را برای یک بار و حداکثر 3 ماه معلق کند، در این صورت باید مراتب را با تعیین تاریخ شروع تعلیق به پیمانکار اطلاع دهد. در مدت تعلیق، پیمانکار مکلف است که تمام کارهای انجام شده، مصالح و تجهیزات پای کار، تأسیسات و ساختمانهای موقت را براساس پیمان بهطور شایسته، حفاظت و حراست کند.
ب) کارفرما هزینههای بالاسری پیمانکار را در دوران تعلیق، به میزان تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان، به پیمانکار میپردازد. اگر در اسناد و مدارک پیمان، تعیین هزینههای یاد شده، به توافق طرفین در زمان ابلاغ تعلیق موکول شده باشد، کارفرما در مورد میزان آن با پیمانکار توافق مینماید. در صورتی که در اسناد و مدارک پیمان، هیچ نوع پیشبینی برای پرداخت هزینههای بالاسری پیمانکار در دوره تعلیق نشده باشد، کارفرما ماهانه مبلغی معادل 10 درصد متوسط کارکرد فرضی ماهانه را به پیمانکار میپردازد. اگر به دستور کارفرما، قسمتی از کار متوقف شود، بابت هزینههای پیشگفته در مدت تعلیق، ماهانه مبلغی معادل 10 درصد متوسط کارکرد فرضی ماهانه، به تناسب مبلغ کار متوقف شده، به پیمانکار پرداخت میشود. برای تعیین هزینه تعلیق، کسر ماه به تناسب محاسبه میشود.
تبصره - در صورتی که پیش از آغاز عملیات موضوع پیمان، تعلیق پیمان از سوی کارفرما ابلاغ شود، 80 درصد هزینه تعلیق محاسبه شده طبق این بند، به پیمانکار پرداخت میشود.
ج) کارفرما و پیمانکار در مورد ماشینآلاتی که پیمانکار مایل است در مدت تعلیق از کارگاه خارج نماید، بدون پرداخت هیچ نوع هزینهای، توافق میکنند. اجاره مربوط به دوران توقف آن تعداد از ماشینآلات که در کارگاه باقی میمانند، براساس توافق طرفین به پیمانکار پرداخت میشود.
د) در صورتی که تعلیق بیش از سه ماه ضروری باشد، کارفرما میتواند با موافقت پیمانکار، مدت تعلیق را برای یک بار و حداکثر 3 ماه، با شرایط پیشگفته افزایش دهد. در صورت عدم موافقت پیمانکار با تعلیق بیش از 3 ماه، پیمان خاتمه یافته و طبق ماده 48 عمل میشود.
هـ ) هرگاه عوامل موجب تعلیق کار برطرف شود، کارفرما با تعیین مهلتی برای پیمانکار به منظور آماده نمودن کارگاه، تاریخ شروع مجدد کار را به پیمانکار ابلاغ میکند