برنامه ریزی و کنترل پروژه

سلام بزرگواران ان شاءالله سعی خواهم کرد بهترین و کاربردی ترین مطالب را در زمینه برنامه ریزی و کنترل پروژه در این وبلاگ بگذارم.

برنامه ریزی و کنترل پروژه

سلام بزرگواران ان شاءالله سعی خواهم کرد بهترین و کاربردی ترین مطالب را در زمینه برنامه ریزی و کنترل پروژه در این وبلاگ بگذارم.

سلام بزرگواران ان شاءالله سعی خواهم کرد بهترین و کاربردی ترین مطالب را در زمینه برنامه ریزی و کنترل پروژه در این وبلاگ بگذارم.

۱۰ مطلب در تیر ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

5 مرحله اصلی کنترل پروژه

 

1- مشخص کردن سنجه‌ها
در مرحله‌ی اول باید تعیین کنید که چه متغیرهایی در طول پروژه اندازه‌گیری خواهند شد و این اندازه‌گیری هر چند وقت یک بار انجام خواهد شد. برای تعیین این موارد باید نکاتی هم‌چون هزینه‌های اندازه‌گیری، خواسته‌های مدیران بالادستی و سیاست‌های سازمان، جزئیات فنی و مهلت‌های نهایی انجام کار (ددلاین‌ها) را در نظر بگیرید و در نهایت یک برنامه‌ی زمان‌بندی اولیه برای بازرسی‌ها و اندازه‌گیری‌ها تهیه کنید که وظیفه‌ی افراد هم در آن مشخص باشد.

2- رصد کردن پروژه
روند اجرای پروژه را در طول بازه‌ی زمانی مشخص‌شده در مرحله‌ی قبل، رصد کنید. بعد ببینید پروژه‌ی اجراشده تا این‌جای کار با برنامه‌ریزی‌های قبلی چه‌قدر فاصله دارد. دو نوع داده در این مرحله جمع‌آوری می‌شود:

– داده‌های واقعی از اجرای پروژه که شامل زمان، بودجه و منابع مصرف‌شده و میزان پیش‌رفت پروژه و کارهای انجام‌شده تا این مرحله است.
– داده‌های مربوط به تغییرات غیرقابل‌پیش‌بینی که شامل تغییرات خاص در بودجه، برنامه‌ی زمانی و مقیاس پروژه می‌شود و ارتباط مستقیمی با روند اجرای پروژه ندارد.

3- تهیه‌ی گزارش
گزارش‌ها در مقاطع زمانی تعیین‌شده و به شکلی مختصر و مفید ارائه دهید. منتظر حل شدن یک مشکل برای گزارش دادن درمورد آن نباشید. از طولانی کردن گزارش و آوردن اطلاعات بی‌مورد اجتناب کنید.

4- تحلیل گزارش
در داده‌های تهیه‌شده به دنبال الگوهای مختلف بگردید. اگر چنین الگوهایی پیدا نکردید، احتمالا نیازی به اقدامات اصلاحی برای بازگشت پروژه به مسیر درست نخواهد بود.

5- سایر اقدامات لازم
هر جا که به نظرتان لازم بود، سراغ سایر اقدامات مشخص‌شده برای بهبود روند اجرای پروژه بروید. مثلا برنامه‌ریزی‌های قبلی برای اجرای پروژه را به‌روز کنید یا مشکلات بزرگ پیش‌آمده را به اطلاع ذی‌نفعان پروژه برسانید.

 

 

جمع‌بندی
فرآیند کنترل بخشی ضروری و جدایی‌ناپذیر از پروژه‌هاست. شما به عنوان یک مدیر حرفه‌ای پروژه باید بتوانید روند اجرایی پروژه را زیر نظر بگیرید و هر جا که تفاوتی با برنامه‌ریزی‌های قبلی دیدید، نسبت به اقدامات درست درمورد آن تصمیم بگیرید.
جمع‌آوری و تحلیل داده‌های مختلف و در نهایت، تهیه‌ی گزارش و انجام اقدامات لازم پس از تجزیه و تحلیل آن، اجزای اصلی فرآیند کنترل پروژه را تشکیل می‌دهند.

 

  • مهندس صنایع
  • ۰
  • ۰

وظایف تیم برنامه ریزی و کنترل پروژه در سیستم های پیمانکار،مشاور

 

فرآیند کنترل بخشی ضروری و جدایی‌ناپذیر از پروژه‌هاست. شما به عنوان یک مدیر حرفه‌ای پروژه باید بتوانید روند اجرایی پروژه را زیر نظر بگیرید و هر جا که تفاوتی با برنامه‌ریزی‌های قبلی دیدید، نسبت به اقدامات درست درمورد آن تصمیم بگیرید.
جمع‌آوری و تحلیل داده‌های مختلف و در نهایت، تهیه‌ی گزارش و انجام اقدامات لازم پس از تجزیه و تحلیل آن، اجزای اصلی فرآیند کنترل پروژه را تشکیل می‌دهند.

 

⬜ نقش های تیم های برنامه ریزی و کنترل پروژه در سیستم های پیمانکاری، مشاور و کارفرما

🔶۱- کنترل پروژه پیمانکار که احتمالا در مقایسه با دو تیم دیگر تعداد بیشتر و کار سنگین‌تری دارند. وظیفه این تیم موارد زیر است:
🔴 تهیه برنامه‌زمان‌بندی پروژه
🔴 به روزرسانی برنامه زمان‌بندی
🔴 ارائه گزارشات روزانه
🔴 جمع‌بندی گزارشات روزانه و محاسبه درصدهای پیشرفت هفتگی
🔴 درج درصد پیشرفت‌ها در نرم افزار و استخراج گزارشات هفتگی و ماهانه
🔴 ارسال گزارشات به مشاور

 

🔶۲- کنترل پروژه مشاور که وظایف زیر را بر عهده دارد:
⚪ بررسی برنامه‌ زمان‌بندی پیمانکار و رفع نقص آن
⚪ بررسی و اصلاح و تایید گزارشات روزانه
⚪ بررسی، اصلاح و تایید درصدهای پیشرفت فعالیت‌ها و کل پروژه
⚪ بررسی و اصلاح گزارشات هفتگی و ماهانه و ارائه به کارفرما

 

🔶۳- کنترل پروژه کارفرما که وظایف زیر را دارد:
🔵 تهیه دستورالعمل‌ها و سیاست‌های کلی برنامه‌های زمان‌بندی و سایر موارد مربوط به کنترل پروژه و ابلاغ آن‌ها به تیم‌های کنترل پروژه مشاور و پیمانکار
🔵 بررسی و تایید و ابلاغ برنامه زمان‌بندی تهیه شده توسط پیمانکار و تایید شده توسط مشاور
🔵 دریافت گزارشات هفتگی و ماهانه از مشاور و ارائه به مدیران سازمان و تهیه گزارشات خلاصه مدیریتی

 

این نکته را همیشه در ذهن داشته باشیم که : تهیه برنامه زمانبندی برعهده پیمانکار است،تصویب آن بر عهده مشاور و کارفرما است.

 

منبع:وبلاگ http://saeeddarabi64.blogfa.com و سایت http://wikipm.ir

  • مهندس صنایع
  • ۰
  • ۰

 

قبل از اینکه برنامه زمانبندی بنویسیم باید نکات زیر رو به یاد داشته باشیم

 

1 شناخت پروژه

متخصصین برنامه ریزی پروژه می باید به این موضوع توجه داشته باشند که قبل از شروع برنامه ریزی حتما می باید نسبت به پروژه شناخت (اولیه) داشته باشند . شناخت اولیه یعنی آشنایی با قسمتهای مختلف یک پروژه و شناخت فعالیت های اجرایی آن پروژه می باشد. جهت سرعت بخشیدن در این حوزه می باید به سوابق گذشته پروژه های آن سازمان مراجعه و با اطلاعات موجود و بازدید میدانی و پرسش از متخخصین پروژه سطح معلومات کاری خود را بالا ببرید.

 

2  روش انجام پروژه
ممکن است دو پروژه با طراحی مشابه روش انجام متفاوتی داشته باشند به عنوان مثال موقعیت جغرافیایی یک پروژه نسبت به پروژه دیگر باعث شود فعالیتهای ابتدایی پروژه به علت مشل ترافیک شهری و یا موضوعات دیگر در طول روز انجام نشود و یا متفاوت بودن نوع سازه ، و یا سقف و یا حتی توجه به صنعتی سازی در پروژه مثل دیوار ها و یا پله های پیش ساخته و .. برنامه ریزی زمانی پروژه را متفاوت می نماید.

 

3 تهیه شناسنامه پروژه
لازم است متخصصین کنترل پروژه برای هر پروژه ،یک شناسنامه پروژه که حاوی اطلاعات و  مشخصات کلی پروژه از منظر کلان می باشد تهیه نمایند به عنوان مثال تعداد طقبه ، زیر بنا ، ارتفاع ؛ زیر بنای مفید و مشاعات ، نوع نما ، زمان شروع و پایان پروژه و ...در یک پروژه ساختمانی مد نظر می باشد
. شناسنامه پروژه خلاصه شده اطلاعات اجرایی منشور پروژه می باشد که در ارایه گزارشات به مدیران و ذینفعان پروژه نیز می توان ازآن استفاده نمود . با توجه به تغییرات پروژه حتما بروز رسانی شناسنامه پروژه در دستور کار ماهانه می باید قرار گیرد.

 

4 بررسی و برداشت از نقشه ها
در این بخش می باید اصول اولیه نقشه خوانی و برداشت اطلاعات پروژه را از منظر برنامه ریزی پروژه یادگیری نماییم. حتما لازم نیست طراحی نقشه را در برنامه کاری داشته باشیم بلکه باید در شروع برنامه ریزی پروژه بتوان ابعاد ، نوع متریال ، و...را از نقشه ها برداشت نمود.

 

5 مطالعه قراردادهای موجود
قراردادها، توافق های کاری بین تامین کنندگان و مجریان پروژه می باشد ، متخصصین برنامه ریزی پروژه می باید این توافقات را مطالعه نمایند که خارج از این چارچوب برنامه ریزی اتفاق نیافتد ..از جمله این اطلاعات می توان به : موضوع یک قراداد ، مبلغ قرارداد ، زمانبندی و شرایط خصوصی پیمان اشاره نمود.

 

6 بررسی مستندات قبلی زمانبندی در آن سازمان
مدیریت اسناد، زیر ساخت مدیریت دانش یک سازما ن می باشد. با مراجعه به مرکز آرشیو اطلاعات ، می توان تجربیات و سوابق دانش حوزه کاری را استخراج نمود و قدم های بعدی را بهتر جهت برنامه ریزی پروژه برداشت.

 

منبع : http://saeeddarabi64.blogfa.com/post/225

  • مهندس صنایع
  • ۰
  • ۰

تحلیل و درک فرمول‌های طولانی

سوالی تو یه ایمیل از من شده بود که الان فکر کردم بهتره جوابش رو اینجا بنویسم، چون احتمالا سوال کسای دیگه‌ای هم باشه.

نویسنده ایمیل در جستجوی معنی این فرمول بود که تو یه فایل پراجکت دیده:

=iif(ID=0, ROUND(IIf([Number1]=0, [Number4], [Number5]/[Number1]*100) ,2), ROUND(IIf([Number1]=0, [Number4], [Number5]/[Number1]*100), 1))

و به خاطر طولانی بودن فرمول به نتیجه نرسیده بود. حالا با هم روند درک یه فرمول طولانی رو بررسی می‌کنیم.

فرمول‌های اینچنینی تابعی هستن و به همین خاطر اولین قدم درک اجزای توابعه. کل این فرمول داخل یه تابع IF هست و توابع شرطی معمولا سه بخش دارن: اگه شرط برقرار بود فلان مقدار، وگرنه بهمان مقدار.

پس اولین کارمون اینه که بخش‌های مختلف این تابع رو از هم جدا کنیم.

 

مرحله مرحله پیش میریم

اگه به کارهای اینچنینی عادت داشته باشین به سرعت و با نگاه می‌تونین از هم جداشون کنین و اگر هم نه، می‌تونین با مقایسه پرانتزهایی که باز و بسته می‌شن به نتیجه برسین. ولی به هر حال کار راحت‌تری هم می‌شه کرد. نرم‌افزار Notepad++ رو دانلود و نصب کنین. این نرم‌افزار خیلی ساده و سبکیه که زندگی بدون اون برای من سخت می‌شه!

به‌روزرسانی: مدت‌هاس که به جای ویندوز از لینوکس استفاده می‌کنم و در نتیجه دیگه از Notepad++ هم استفاده نمی‌کنم. اگه کنجکاو باشین، ویرایشگرهای فعلی من Atom و Gedit هستن.

حالا فرمول رو اونجا کپی می‌کنیم:

Sample formula

اولین پارامتر ورودی تابع شرطی ID=0 هست که ساده‌س. بعدی تابع ROUND هست که راحت نمی‌شه انتهاش رو پیدا کرد. اشاره‌گر متن رو می‌بریم روی پرانتز شروع ROUND و نرم‌افزار پرانتز پایان رو با رنگ قرمز بهمون نشون می‌ده.

Sample formula

حالا این محدوده که عملا می‌شه دومین پارامتر تابع شرطی رو Cut می‌کنیم و به جاش یه متغیر می‌ذاریم، مثلا A. اون پایین هم می‌نویسیم که A خودش چطوری محاسبه می‌شه (اون عبارتی که قبلا Cut کرده بودیم رو Paste می‌کنیم).

Sample formula

حالا پارامتر دوم رو هم به همین ترتیب از فرمول خارج می‌کنیم.

Sample formula

خوب، همین الان خیلی ساده شده، درسته؟ می‌تونیم یه مرحله دیگه هم ساده‌ش کنیم؛ عبارتی که تو متغیرهای A و B تکرار شده رو هم ازشون خارج می‌کنیم و به جاش C می‌ذاریم.

Sample formula

=iif(ID=0, A, B)

A = ROUND(C,2)
B = ROUND(C,1)
C = iif([Number1]=0,[Number4],[Number5]/[Number1]*100)

الان دیگه فرمول عظمت قبل رو نداره و راحت می‌تونیم درکش کنیم. با C شروع می‌کنیم: حاصل تقسیم Number 5 بر Number1 محاسبه شده و به مقیاس ۱۰۰ در اومده (تا شکل درصدی به خودش بگیره). بعد چون ممکن بوده Number1 بعضی وقت‌ها صفر باشه و در نتیجه خطای تقسیم بر صفر ایجاد کنه، یه تابع شرطی هم نوشته شده که اگه اون صفر بود، به جای حاصل تقسیم، مقدار Number4 رو نشون بده. حالا این‌که این سه فیلد اختصاصی پراجکت چی هستن رو می‌شه حدس زد،‌ ولی بهتره که فرمول‌هاشون رو جداگانه چک کنیم که مطمئن بشیم.

حالا فرمول اصلی چیه؟ فرمول اصلی اینه که اگه برای ردیف صفر، یعنی خلاصه فعالیت پروژه محاسبه می‌شد، مقدار C رو به دو رقم اعشار گرد کنه و در غیر این صورت به یک رقم.

ساده نبود؟

 

بر گرفته از سایت بسیار خوبه https://khorramirad.com

  • مهندس صنایع
  • ۰
  • ۰

ساختار شکست پروژه فنس کشی (Fencing wbs)

به زبان انگلیسی

فایل اکسل شامل فعالیتهای زیر

 

NGL3200 Fencing
Material Supply
Shop working
Foundation Casting
Reinforcement and Base Plate
Formwork
Concrete Purring
Tie beam Casting
Reinforcement and Base Plate
Formwork
Concrete Purring
Transportation to site
Foundation precasting
Tie beam precasting
Installation in site
North

  • مهندس صنایع
  • ۰
  • ۰

سلام دوستان
اموزش جامع msp چه منبعی و از کجا خریداری بشه ؟

 

جواب یکی از دوستان

با سلام
در پاسخ به دوستانی که دنبال منابع آموزشی و کتاب در رابطه با مباحث مدیریت پروژه، برنامه ریزی و کنترل پروژه و مخصوصا نرم افزار ها هستن باید بگم که برای یادگیری دو راه وجود داره.یا اینکه در حین کار و بسته به نیازهایی که پیش میاد یادگیری انجام بشه و یا اینکه در دوره های کارگاهی (دقت کنید کارگاهی حتما،چون خودم پول زیادی واسه آموزشگاه های الکی هدر دادم) که مرتبط با زمینه کاری شما باشه (که در عسلویه سابق بر این توسط مهندس کوشا تدریس می شد) شرکت کنید. کتاب ها بیشتر برای بعضی از مباحث تئوریک مناسب هستند. در غیر این صورت شما با یه جستجو در گوگل به تعداد زیادی جزوه و فایل آموزشی دسترسی دارید که تقریبا هم مشابه هستن.ولی در صورتی که به هیچکدوم از این ها هم دسترسی وجود نداره حداقل از ویدیو های آموزشی استفاده کنید (که تعداد زیادی به صورت رایگان در نت به زبان فارسی و انگلیسی موجود هست) چون بسیار کاربردی تر هستن در زمینه آموزش نرم افزار...

  • مهندس صنایع
  • ۰
  • ۰

راهی ساده برای محاسبه پیشرفت فیزیکی در پراجکت

مطالب رو از دست ندین برگرفته از وب سایت خیلی خوب نادر خرمی راد به آدرس

https://khorramirad.com

امروز که در حال نوشتن آخرین قسمت‌های کتاب پراجکت 2010 بودم، یه دفعه راه خیلی ساده و خوبی برای محاسبه پیشرفت فیزیکی به نظرم اومد، که نمی‌دونم چرا زودتر از این‌ها به نظرم نرسیده بود. بعید می‌دونم کس دیگه‌ای به نظرش نرسیده باشه، ولی به هر حال ندیدم کسی از این روش استفاده کنه.

این روش وقتی قابل استفادس که برنامه منبع نداشته باشه.

این برنامه نمونه رو در نظر بگیرین:

prg

حالا یه چنتا فیلد رو بهش اضافه می‌کنم:

prg

ضریب وزنی فعالیت‌ها رو تو ستون Work وارد کنین. معمولا تخصیص منابع عاملیه که مقدار کار رو تعیین می‌کنه؛ ولی وقتی منبعی نباشه می‌شه کار رو به این ترتیب دستی هم وارد کرد. حالا ما می‌خوایم یه کم از موقعیت سواستفاده کنیم و به جای کار، ضریب وزنی فیزیکی رو وارد کنیم.

prg

بعد از این‌که مقدارها رو وارد کردین، کاری که برای خلاصه فعالیت پروژه محاسبه شده رو چک کنین؛ باید 100 باشه، به معنی 100٪. اگه مقدار دیگه‌ای داشته باشه به این معنیه که ضریب‌های وزنی رو درست وارد نکردین و جمعشون 100 نمی‌شده.

خوب، همین دیگه؛ کار تموم شد. فقط مقدار پیشرفت فیزیکی هر فعالیت رو تو ستون % Work Completeوارد کنین و پیشرفت خلاصه‌فعالیت‌ها و پروژه رو هم از همونجا بخونین. مثلا:

prg

الان % Complete مطابق معمول پیشرفت زمانی رو نشون می‌ده، یعنی پیشرفت فعالیت‌ها رو با ضریب وزنی Duration میانگین‌گیری می‌کنه. ولی % Work Complete مثل همیشه داره با ضریب وزنی Work میانگین‌گیری می‌کنه، یعنی همون چیزی که ضریب وزنی فیزیکی ماست.

تو شکل قبل فعالیت اول 50٪ پیشرفت کرده و ضریب وزنی فیزیکیش هم 10٪ بوده، در نتیجه پیشرفت پروژه می‌شه حاصل ضرب این‌ها، یعنی 5٪.

خوب، لابد دلتون می‌خواد قبل از شروع پروژه نمودار پیشرفت برنامه‌ریزی شده رو هم ترسیم کنین. برای این کار به Task Usage برین، محور زمانی جدول زمان‌مند (سمت راست) رو تنظیم کنین تا دوره‌هایی که می‌خواین رو نشون بده. حالا فیلد Cumulative Work رو تو جدول باز کنین (برای این کار روی جدول کلیک راست کنین و از منو فیلد رو انتخاب کنین) تا مقدارها نمایش داده بشن.

prg

حالا کارهای تجمعی هر عنصری که می‌خواین (مثلا خلاصه فعالیت پروژه که پیشرفت کل پروژه رو نشون می‌ده) کپی کنین و ببرین تو اکسل.

prg

مشکلی که دارن اینه که ته همشون h یا حرف دیگه‌ای که نشون‌دهنده ساعته هست در نتیجه اکسل اون‌ها رو عدد نمی‌دونه و نمی‌شه روشون عملیاتی انجام داد. برای حل مشکل فرمولی مشابه اون چیزی که تو نوار فرمول شکل قبل دیده می‌شه وارد کنین تا عددهای درست از عبارت‌ها استخراج بشن. به نظرتون اون تقسیم بر یکی که آخر فرمول گذشتم برای چیه؟

حالا می‌تونین نمودار پیشرفت برنامه‌ریزی شده رو ترسیم کنین. این هم نمودار برنامه‌ای که برای مثال‌های این مطلب استفاده کرده بودم:

prg

اون قسمت افقی نمودار، یعنی بین روزهای چهارم و ششم، روزهاییه که تو تقویم پروژه تعطیل بوده و در نتیجه کاری براش برنامه‌ریزی نشده بوده.

پینوشت: چند روز بعد از این‌که این مطلب رو نوشتم خواننده عزیزی به نام آقای هادی جلالی لطف کرد و راه خیلی جالب و خوبی برای تبدیل مقدارهای کار به عدد تو اکسل پیشنهاد دادن که از چیزی که من گفته بودم به مراتب بهتره.

روش اینه که بعد از این‌که مجوعه اعداد رو کپی کردین تو اکس، اون‌ها رو انتخاب کنین، بعد دستور replace رو اجرا کنین و بگین که h رو با “هیچی” جانشین کنه. همین، تموم!

 

راهی ساده برای محاسبه پیشرفت فیزیکی در پراجکت

https://khorramirad.com

 

 

  • مهندس صنایع
  • ۰
  • ۰

برنامه زمانبندی اجرای یک پل در پروژه راه سازی

 

 

 

 

 

 

برنامه زمانبندی اجرای یک پل در پروژه راه سازی

در قالب فایل MSP و PDF

 مورد تایید اداره راه و شهر سازی

تهیه برنامه زمان بندی و ارائه آن به کارفرما برای یک پروژه به منظور تایید و اطلاع از چگونگی فرآیند اجرایی پروژه، از وظایف پیمانکار می باشد. همیشه داشتن یه الگو و قالب می تواند نقش مهمی را در تهیه کامل بی نقص این برنامه ایفا کند.

 

تاکنون فایل های نمونه برنامه زمانبندی های زیادی برای پروژه های مختلف در سایت معرفی نموده ایم. فایل حاضر نمونه دیگری از  این مجموعه فایل ها با عنوان نمونه برنامه زمانبندی اجرای یک پل در پروژه راه سازی است که مشخصات فنی و کلی پروژه به شرح زیر است:

مشخصات پروژه:

 در قالب فایل MSP و PDF

عنوان پروژه:عملیات اجرای یک پل در پروژه راه سازی

 

    مدت زمان پروژه: 85 روز

   دانلود

 

مشخصات فایل برنامه زمانبندی:

 

    فرمت فایل : مایکروسافت پراجکت (MSP) با پسوند MPP

    تعداد فعالیت های تعریف شده: 49 فعالیت

    حجم تقریبی فایل: 285 کیلوبایت

    روابط بین فعالیت به لحاظ فنی و اجرایی و تقدم و تأخر آنها به صورت اجرایی تعریف شده است.

   دانلود

برخی از رئوس اصلی فعالیت های تعریف شده در برنامه (که هر آیتم اصلی به بخش های کوچکتری تقسیم و تعریف شده است):

 

 

عملیات اجرای یک پل در پروژه راه سازی
 شروع
 تحویل زمین
 نقشه برداری اولیه
 اخذ تائید نقشه برداری از دستگاه نظارت
 تجهیز کارگاه
 تجهیز کارگاه برای شروع کار
 تجهیز کارگاه مستمر
 عملیات اجرائی پل ها
پل کیلومتر 1200+0
 دریافت نقشه های تایید شده
 پیاده کردن نقشه در محل
 فونداسیون
 خاکبرداری تا روی پی
 رگلاژ کف پی
 پی کنی
 بتن مگر
 قالب بندی
 بتن ریزی پی
(ادامه دارد)

 

.

 

.

 


 پرکردن پشت دستکها با مصالح منتخب

 

پایان

 

بی شک برای یک شرکت پیمانکاری و یا مسئول کنترل پروژه آن شرکت ، داشتن یک برنامه زمانبندی از پروژه های با عنوان مشابه (که به صورت کاملاً فنی تعریف شده به گونه ای که روابط بین فعالیت ها به درستی تنظیم شده باشد و همچنین وزن های هر فعالیت کاملاً مشخص شده باشد) می تواند الگوی مناسبی برای پروژه های مشابه و یا در درست داشته باشد.

 

همچنین از دیگر خصوصیات تهیه یک نمونه برنامه زمانبندی ، می توان به کاهش زمان مورد نیاز جهت و همچنین افزایش سرعت در تهیه و تدوین برنامه زمانبندی برای پروژه های با عنوان مشابه ، اشاره نمود.

 

دانلود

  • مهندس صنایع
  • ۰
  • ۰

 

گزارش پروژه راهسازی

 

فایل در قالب پاورپوینت جهت ارائه در جلسات مربوط به پروژه راه

سازی
تعداد صفحات : 8 صفحه
نوع فایل : پاورپوینت قابل ویرایش

 

 

دانلود

  • مهندس صنایع
  • ۰
  • ۰

گرفتن مدرک PMP، از سیر تا پیاز

مطالب رو از دست ندین برگرفته از وب سایت خیلی خوب نادر خرمی راد به آدرس

https://khorramirad.com

مدرک PMP داره روز به روز تو ایران بیشتر شناخته می‌شه و افراد بیشتری به این فکر می‌افتن که اون رو بگیرن. وقتی هم چنین فکری به ذهنشون می‌رسه انبوهی از سوال‌ها براشون مطرح می‌شه که به راحتی نمی‌تونن جوابشون رو پیدا کنن. این مطلب رو نوشتم که به همچین سوال‌هایی جواب بدم.

این مدرک چی هست؟

PMP مخفف Project Management Professional هست، یعنی چیزی تو مایه‌های حرفه‌ای در مدیریت پروژه. توجه کنین که مثلا نگفتن مدیر پروژه حرفه‌ای، به این خاطر که این کس ممکنه مدیر پروژه نباشه و صرفا در مدیریت پروژه حرفه‌ای باشه؛ یعنی تمام کسایی که کارشون برنامه‌ریزی و کنترله هم مخاطب مدرک می‌شن.

PMP مهم‌ترین، شناخته شده‌ترین و با ارزش‌ترین مدرکیه که تو زمینه مدیریت پروژه تو دنیا وجود داره و فاصله زیادی هم با رقبای خودش داره. به تمام معنا بین‌المللیه.

این مدرک یه گواهی حرفه‌ایه، نه گواهی آکادمیک؛ یعنی به ازای گذروندن تعدادی واحد و دریافت درجه‌ای آکادمیک داده نمی‌شه، به ازای داشتن شرایطی خاص (که جلوتر توضیح می‌دم) و قبولی در امتحان داده می‌شه. خیلی جاها برای مدارک حرفه‌ای ارزشی بالاتر از مدارک آکادمیک قائل هستن، چون نشون می‌دن که اطلاعات و مهارت‌های فرد کاملا کاربردی و واقع‌بینانه هست، در حالی که درجه‌های آکادمیک اطلاعات تئوریک رو تضمین می‌کنن که ممکنه در عمل به سادگی پیاده‌سازی نشن.

این مدرک رو PMI صادر می‌کنه: Project Management Institude

موسسه مدیریت پروژه یه موسسه غیر انتفاعی بین‌المللیه و علاوه بر این گواهی، گواهی‌های دیگه‌ای هم داره.

این مدرک به درد من می‌خوره؟

بذارین سوال رو کامل‌تر کنم: من یه کارشناس برنامه‌ریزی و کنترل پروژه هستم، آیا این مدرک به درد من می‌خوره؟

جواب با شدت تمام مثبته. حتما. خیلی زیاد.

و این هم دلایلش:

  1. با داشتن این مدرک اعتبارتون بالا می‌ره و می‌تونین تو کارتون پیشرفت کنین، به خصوص اگه اون رو همراه کنین با چیزهای دیگه.
  2. با این مدرک از “یه آدمی که تو یه کشور جهان سومی معلوم نبوده چیکار می‌کرده” تبدیل می‌شین به کارشناسی که تو همه جای دنیا به رسمیت شناخته می‌شه. امتیاز این مسئله فقط برای کسایی نیست که می‌خوان از ایران برن، کسای دیگه هم ممکنه بخوان کارهای کوتاه مدتی خارج ایران بگیرن، پارتنرهای خارجی داشته باشن و …
  3. زمانی می‌تونین این مدرک رو بگیرین که چیزهای خیلی زیادی یاد گرفته باشین که اگه به خودتون بود ممکن بود هیچوقت بهشون اهمیت ندین و طرفشون نرین. بعدا می‌فهمین که اون چیزها براتون خیلی مفیدن.

مورد سوم خیلی اهمیت داره. زمانی می‌تونین PMP بشین که اطلاعات جامع و یکپارچه‌ای از کل ماجرای مدیریت پروژه داشته باشین و این دید خیلی براتون مفید خواهد بود، حتی اگه قصد داشته باشین که تا آخر عمرتون هم کارشناس برنامه‌ریزی و کنترل پروژه باشین.

پس اگه نظر من رو می‌خواین، حتما برین دنبال گرفتن این مدرک.

  • مهندس صنایع